
Składniki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jakie pieczywo podać do
Krok 2
Według mnie jakieś białe, mięciutkie i świeże. Najlepiej
Krok 3
włoskie, to oczywiste. Może być ciabatta, może być
Krok 4
foccaccia. Co kto lubi.
Krok 5
Zrób sos: wymieszaj cebulę, czosnek i anchois z musztardą,
Krok 6
miodem i octem. Powoli dolewaj oliwę, cały czas mieszając
Krok 7
trzepaczką. Do sosu dodaj zioła, posól i popieprz. Wylej na
Krok 8
talerz cienką warstwę sosu, ułóż plasterki polędwicy jeden
Krok 9
obok drugiego – nie mogą na siebie zachodzić. Mięso
Krok 10
posmaruj sosem, posyp korniszonami oraz posiekanymi
Krok 11
i całymi kaparami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej