Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 opakowanie

15 sztuk

6 łyżek

1 puszka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię. Jak się nam zeszkli dodajemy Magic Mince i podsmażamy.

Krok 2

Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, oraz pomidory z puszki. Dusimy kilka minut. Oliwki kroimy i wrzucamy do dania, dodajemy też kukurydzę. Pod koniec dodajemy makaron, całość mieszamy, doprawiamy jeśli trzeba.

Krok 3

Danie przekładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie penne z roślinnym mięsem mielonym Magic Mince - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej