Gyros z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z kurczaka

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

7

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1.5 łyżeczki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy wrzucić do miski i wymieszać z oliwą.

Krok 2

Pierś z kurczaka umyć i oczyścić z błon. Pokroić na kawałki. Przełożyć go do miski z marynatą.

Krok 3

Ostawić do lodówki na minimum godzinę lub na całą noc.

Krok 4

Patelnie rozgrzać. Wrzucić kurczaka i smażyć aż kurczak się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej