Wegańskie placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie placuszki

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
60 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

80 gramów

180 mililitrów

1 szczypta

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki umieścić w głębokiej misce.

Krok 2

Wszystko dokładnie zmiksować używając blendera.

Krok 3

Smażymy na lekko natłuszczonej olejem kokosowym patelni z dwóch stron (przewrócić kiedy pojawią się pęcherzyki).

Krok 4

Podawać z owocami i masłem orzechowym!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej