Burgery wegetariańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery wegetariańskie

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

2 listków

2 plastry

2 sztuki

2 plastry

4 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki kroimy na pół i podgrzewamy na patelni grillowej lub w piekarniku po 3 minuty z każdej strony.

Krok 2

W międzyczasie na patelni podgrzewamy burgery po 2 minuty z każdej strony.

Krok 3

Każdą połówkę bułki smarujemy od środka łyżeczką sosu czosnkowego.

Krok 4

Na dolnych połówkach bułki na sos kładziemy po kolei: liści sałaty, podsmażony burger, plaster żółtego sera, plaster pomidora, kilka plasterków ogórka. Polewamy 2 łyżkami sosu barbecue.

Krok 5

Przykrywamy górną połówką bułki i w środek bułki wbijamy wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej