Zapiekanka mac and cheese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka mac and cheese

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

200 mililitrów

100 gramów

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron i brokuł gotujemy w osolonej wodzie al dente, a następnie odcedzamy.

Krok 2

Cebulę oraz boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aż do zarumienienia.

Krok 3

W garnku mieszamy fix Mac'n Cheese Becon Knorr z mlekiem, a następnie dodajemy masło i całość gotujemy aż do zgęstnienia. Dodajemy makaron i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Na wierzch wykładamy ugotowany brokuł oraz podsmażony boczek z cebulą. Całość posypujemy tartym serem.

Krok 5

Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka mac and cheese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej