Sos z kurczakiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z kurczakiem i cukinią

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

102

heart
202 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, paprykę i cukinię pokrój na kawałki średniej wielkości. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni, dodaj oprószonego solą i pieprzem kurczaka i smaż do zrumienienia. Dodaj warzywa, oprócz czosnku. Smaż całość 3 minuty. Dodaj czosnek i koncentrat, smaż 30 sekund. Wrzuć Sos Sałatkowy Włoski Knorr i zalej składniki płynem. Duś na małym ogniu około 20 minut lub do miękkości składników i zgęstnienia sosu. Posyp parmezanem, wymieszaj. Jeśli sos jest za rzadki, dodaj więcej sera.

Krok 3

Podawaj z makaronem, ryżem lub ziemniakami.

1

Opinie o przepisie

  • MaMi Style

    MaMi Style , 09.11.2020

    mega pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej