Aromatyczne tagliatelle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne tagliatelle

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżeczki

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Odsączamy.

Krok 2

Szynka kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na oliwie. Dodajmy cieciorkę wraz z zalewą oraz Śmietanę.

Krok 3

Dusimy do zredukowania sosu. Dodajemy zioła, ser. Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy obsypane ziolami i startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej