
Składniki
500 gramów
2 łyżki
0.75 słoika
20 sztuk
1 sztuka
3 szczypty
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj warzywa: pomidory suszone pokrój w paski, oliwki na połówki, a cukinię w pół plastry.
Krok 2
Ugotuj kluski wg. instrukcji.
Krok 3
W między czasie podsmaż cukinię na oliwie i ją dopraw.
Krok 4
Pomidory i usmażoną cukinię dokładnie osusz z tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Krok 5
Makaron odcedź i włóż z powrotem do garnka.
Krok 6
Dodaj do makaronu, masło oraz pesto i wymieszaj, aż masło się rozpuści.
Krok 7
Do całości dodaj cukinię, pomidory oraz oliwki i wymieszaj.
Krok 8
Podawaj z parmezanem i orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej