
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
150 gramów
3 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę pokroić na mniejsze kawałki, a fetę w kostkę.
Krok 2
Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe (aż lekko zbrązowieją).
Krok 3
Do miski wyłożyć sałatę, fetę, żurawinę i płatki migdałowe.
Krok 4
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Krok 5
Sałatkę polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej