Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

220 gramów

200 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę, wrzuć kostkę warzywną od Knorr i przygotuj bulion.

Krok 2

Do bulionu dodaj bulgur i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 3

Batata, cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż batata i cebulę.

Krok 5

Szpinak umyj, dodaj na patelnię.

Krok 6

Dodaj przyprawy, a następnie ugotowaną kaszę i smaż jeszcze przez chwilę.

Krok 7

Następnie przypraw solą i pieprzem. Przełóż do miski i posyp fetą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej