Dahl z czerwonej soczewicy i kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dahl z czerwonej soczewicy i kalafiora

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

400 gramów

600 gramów

300 gramów

2 puszki

200 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę.

Krok 2

Gdy się zrumieni dodać pokrojony w plasterki czosnek.

Krok 3

Do cebuli i czosnku dodać różyczki kalafiora i lekko podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 4

Wsypać suchą soczewicę i przemieszać.

Krok 5

Do składników na patelni wlać mleczka kokosowe oraz pomidory z puszki. Całość wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż mleczko się wchłonie a składniki zmiękną.

Krok 6

Dodać liście szpinaku, wymieszać.

Krok 7

Chwilę przed skończeniem gotowania dodać garam masala, kurkumę oraz chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dahl z czerwonej soczewicy i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dahl z czerwonej soczewicy i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dahl z czerwonej soczewicy i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dahl z czerwonej soczewicy i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dahl z czerwonej soczewicy i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dahl z czerwonej soczewicy i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dahl z czerwonej soczewicy i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dahl z czerwonej soczewicy i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej