Wegańskie pulpeciki z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie pulpeciki z tofu

Autor: Weronika Pieszak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

180 gramów

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pestki słonecznika i siemię lniane zblendować. Odłożyć do osobnej miski.

Krok 2

Do blendera wrzucić tofu i przyprawę Knorr do mięsa mielonego bez soli. Zblendować na papkę.

Krok 3

Tofu przełożyć do miski ze zmielonymi pestkami. Dodać pokrojone suszone pomidory oraz przyprawę Knorr do mięsa mielonego bez dodatku soli. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 4

Z masy ulepić małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 5

Smażyć do zarumienienia na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.

Weronika Pieszak

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Frytki z batatów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej