
Składniki
3 sztuki
500 gramów
1 sztuka
350 gramów
150 gramów
1 łyżeczka
1 gram
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietki przeciąć na pół. Wydrąży środek.
Krok 2
Pieczarki umyć i pokroić. Cebule pokroić w kostkę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pieczarki i smażyć aż woda odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 3
Kurczaka zamarynować najlepiej dzień wcześniej w przyprawach z dodatkiem łyżki oliwy. Podsmażyć na rozgrzanej patelni. Wymieszać z pieczarkami i wszystko razem doprawić do smaku.
Krok 4
Farsz wyłożyć na bagietki. Posypać tartym serem mozzarella i zapiec w piekarniku około 10 minut w 180 stopniach.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa pikantna grubo mielona Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej