Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasy pokrój w plasterki i podsmaż na odrobinie oleju na patelni z przyprawą do mięs.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w paski lub kostkę paprykę i dopraw przyprawami grubomielonymi knorr z czosnkiem i ziołami prowansalskimi oraz z wędzoną papryką, duś pod przykryciem około 10-15 minut.

Krok 3

Dodaj do całości pokrojone w ćwiartki wcześniej ugotowane ziemniaki, dopraw do smaku i wymieszaj całość już na wyłączonym palniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej