
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
1 pęczek
1 łyżka
1 łyżka
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj składniki warzywne. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Paprykę umyj, osusz, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski. Kolendrę drobno posiekaj. Czerwoną fasolę z puszki wypłucz, przełóż do kielicha miksera, dodaj Przyprawę grubo mieloną z papryką wędzoną Knorr, kmin i zmielone ziarno kolendry, całość zmiksuj (możesz dolać do fasoli 100 ml wody) – będzie łatwiej ją zmiksować. Fasolę dopraw do smaku szczyptą soli i posiekaną natką kolendry.

Krok 2
Na tarce o grubych oczkach zetrzyj ser cheddar. Kiełbasę chorizo pokrój w cienkie plasterki i przełóż na suchą patelnię. Podsmażaj do momentu, aż ładnie się zarumieni i będzie chrupiąca. Usuń z patelni nadmiar tłuszczu, a następnie dodaj do kiełbasy cebulę i paprykę. Podsmażaj całość ok. 10 minut.

Krok 3
Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na suchej patelni, tak aby zrobiły się miękkie. Posmaruj je przygotowanym wcześniej musem z fasoli, oprósz serem cheddar, a następnie dodaj podsmażoną paprykę z cebulą i kiełbaską chorizo. Placki złóż na pół.

Krok 4
Tak przygotowane tortille smaż przez 1-2 minuty na patelni grillowej, uważając przy tym, żeby się nie przypaliły. Gotowe quesadillas z chorizo pokrój w trójkąty, podawaj z sosem Hellmann's Sos Garlic & Herb.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre potrawy, żeby wzmocnić smak quesadillas z chorizo, możesz dodać marynowane papryczki jalapeño lub odrobinę papryczki chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quesadillas z chorizo
Quesadillas z chorizo, czyli placek pszennej tortilli z roztopionym serem i różnymi dodatkami, to jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Znane jest na całym świecie i cieszy się ogromną popularnością. Nic w tym dziwnego. To danie tak oryginalne, a jednocześnie tak proste w przygotowaniu i ciekawe w smaku, że nie mogą oprzeć się mu prawdziwi smakosze. Co powiesz na wypróbowanie quesadillas z chorizo? Nie zwlekaj!
Dla kogo?
Quesadillas z chorizo to przepis idealny dla osób, które mają zaledwie 30 minut na to, aby przygotować smaczny posiłek. Jeśli Twój wybór padnie na quesadillas z chorizo, będzie to z pewnością strzał w dziesiątkę.
Na jaką okazję?
Quesadillas z chorizo możesz zabrać ze sobą wszędzie, bez względu na okazję i okoliczności. Podróż, praca, piknik czy uczelnia – chrup quesedillas ze smakiem! Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc śmiało możesz zaserwować je gościom na domówce lub zabrać ze sobą w plener.
Czy wiesz, że?
Wyróżnić możemy różne rodzaje quesadilli, na przykład: quesadilla gringo – z dodatkiem mięsa oraz quesadilla de flor de calabaza – z dodatkiem sosu z kwiatów dyni.
Dla urozmaicenia:
Quesadillas z chorizo możesz serwować solo lub z sałatką z dodatkiem czerwonej fasoli i kukurydzy, która będzie godnie wpisywać się w meksykański klimat. Doskonale smakuje też z różnymi dipami.