
Składniki
3 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 litr
200 gramów
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą fasolę namocz dzień wcześniej na noc. Gotuj w tej samej wodzie w której się moczyła do momentu, gdy będzie miękka i odcedź.
Krok 2
Cebulę i boczek posiekaj drobno i podsmaż.
Krok 3
Dodaj oczyszczoną, pokrojoną paprykę i chili.
Krok 4
Pomidory sparz, obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, dodaj do warzyw i duś przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 5
Warzywa przełóż do ugotowane fasoli, zalej bulionem i podgrzewaj przez 15-20 minut.
Krok 6
W razie potrzeby dopraw. Zupa powinna być bardzo ostra. Podawaj z chlebem lub tortillą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej