Zupa z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 litr

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą fasolę namocz dzień wcześniej na noc. Gotuj w tej samej wodzie w której się moczyła do momentu, gdy będzie miękka i odcedź.

Krok 2

Cebulę i boczek posiekaj drobno i podsmaż.

Krok 3

Dodaj oczyszczoną, pokrojoną paprykę i chili.

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skórki i rozkrój w ósemki, dodaj do warzyw i duś przez kilka minut na małym ogniu.

Krok 5

Warzywa przełóż do ugotowane fasoli, zalej bulionem i podgrzewaj przez 15-20 minut.

Krok 6

W razie potrzeby dopraw. Zupa powinna być bardzo ostra. Podawaj z chlebem lub tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej