
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso usmaż z cebulą.
Krok 2
Przełóż do garnka, zalej litrem wody, dodaj 2 kostki Rosół z kury Knorr i gotuj około 30 minut.
Krok 3
Kolejno dodaj soję, fasolę, kukurydzę i majeranek i dolej wodę, by wszystkie składniki były przykryte. Gotuj jeszcze 15 minut.
Krok 4
Na koniec dopraw czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem oraz dodaj koncentrat pomidorowy.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska z tego przepisu charakteryzuje się doskonałym połączeniem składników. Z cebulą i fasolą łączy się słodka kukurydza konserwowa. Potrawę przygotowuje się na smażonym mięsie mielonym, następnie przekłada się je do garnka i zalewa litrem wody z dodatkiem dwóch kostek rosołowych. Gotuj całość do momentu, w którym smaki się przenikną. Dopiero do tak przyrządzonego wywaru wrzucaj warzywa. Nie bez znaczenia jest kolejność ich dodawania. Aby zupa wyszła idealnie, koniecznie wykorzystaj kolejność podaną w trzecim kroku tego przepisu. Jeśli masz ochotę go nieco urozmaicić, wkrój do zupy marchew i paprykę (najefektowniej będzie prezentował się miks zielonej, czerwonej i żółtej). Gotową potrawę dopraw ziołami prowansalskimi, jeśli jednak zależy Ci na intensywniejszym smaku, użyj niewielkiej ilości chili. Sprawdzi się również pieprz czarny – warto wykorzystać ten w ziarenkach. Dodaj go w momencie wrzucania pierwszych warzyw. Do zupy odpowiedni będzie ugotowany wcześniej ryż lub dowolny rodzaj pieczywa. Zobacz nasz przepis i ugotuj smaczną zupę.