Krem z pora batata i kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pora batata i kalafiora

Autor: Weronika Pieszak

ratingratingratingratingrating

7

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

351 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

400 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

10 łyżek

4 szklanki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie w wysokim garnku.

Krok 2

Następnie dodać obranego, pokrojonego batata, marchewki i kalafiora podzielonego na różyczki.

Krok 3

Zalać warzywa wodą, dodać przyprawy do smaku i gotować około 20 minut.

Krok 4

Dodać mleczko kokosowe i zblendować na gładki krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pora batata i kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej