
Składniki
1 sztuka
500 gramów
400 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
10 łyżek
4 szklanki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie w wysokim garnku.
Krok 2
Następnie dodać obranego, pokrojonego batata, marchewki i kalafiora podzielonego na różyczki.
Krok 3
Zalać warzywa wodą, dodać przyprawy do smaku i gotować około 20 minut.
Krok 4
Dodać mleczko kokosowe i zblendować na gładki krem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej