Sałatka warstwowa z selerem konserwowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warstwowa z selerem konserwowym

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

250 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, obrać, ostudzić. Seler, kukurydzę i ananasa dobrze odsączyć. Szynkę i żółty ser pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

W salaterce układać warstwami seler, kukurydzę, szynkę, ser żółty, ananas.

Krok 4

Wyłożyć sos majonezowo – jogurtowy. A na górę pokrojone w kostkę jajka.

Krok 5

Na talerz nakładać po trochu z każdej warstwy i wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warstwowa z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej