Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą

Autor: Ewa Słaboszewska

ratingratingratingratingrating

19

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

236 osób wydrukowało

Pobierz pdf

337 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 puszka

1 puszka

1 puszka

150 gramów

4 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fileta umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem, papryką czerwoną słodką, papryką czerwoną ostrą, przyprawą do kurczaka, usmaż na oleju, wystudź

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - Krok 1

Krok 2

Do miski w której będzie robiona sałatka, daj odsączoną kukurydzę, fasolę czerwoną, ananasa, ser starty na tarce o dużych oczkach.

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj przestudzonego kurczaka, HELLMANNS Majonez Babuni, sól, pieprz do smaku, wymieszaj wszystkie składniki. Schodź sałatkę w lodówce min 2 godz

Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem ananasem i czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej