
Składniki
1 sztuka
3 garść
2 łyżeczki
4 łyżeczki
1 łyżeczka
6 listki
6 sztuk
8 plastrów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
60 gramów
3 łyżeczki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski, obtocz w przyprawie do gyrosa i obsmaż do zrumienienia na patelni.
Krok 2
W czasie smażenia mięsa upiecz frytki zgodnie z przepisem na opakowaniu, pokrój warzywa.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z majonezem i przyprawą knorr grubo mieloną z czosnkiem.
Krok 4
W aluminiowych foremkach ułóż na dnie upieczone frytki, na to usmażone mięso, po 2 plastry sera i podpiecz chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ser stopnieje. Ułóż na wierzchu warzywa i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej