Sałatka z komosą ryżową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z komosą ryżową

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 garść

90 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ugotować do miękkości w osolonej lekko wodzie.

Krok 2

Na półmisku wykładać ugotowaną komosę, odsączoną cieciorkę, pokrojoną w kostkę fetę i paprykę oraz liście szpinaku. Wszystko przemieszać.

Krok 3

Zawartość opakowania sosu sałatkowego wymieszać z oliwą i polać nim całą sałatkę.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Vegański kebab
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

Zobacz również