Tabbouleh przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tabbouleh

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej Knorr przez 15 min. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Wszystko myjemy, ogórka obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych.

Krok 2

Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Sos sałatkowy mieszamy z oliwą i odrobiną wody.

Krok 3

Kaszę odcedzamy i lekko przestudzamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dań z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej