Kurczak po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
375 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

150 mililitrów

50 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój na cztery części. Kalafiora pokrój w różyczki.

Kurczak po indyjsku - Krok 1

Krok 2

W misce połącz Fix Knorr, wodę oraz śmietanę.

Kurczak po indyjsku - Krok 2

Krok 3

W naczynie żaroodporne wyłóż kurczaka i warzywa. Całość zalej sosem.

Kurczak po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Piecz w piekarniku pod przykryciem 40 min w 180 st. C. Następnie odkryj i piecz jeszcze dodatkowo 10 min.

Kurczak po indyjsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ryżem lub chlebkiem pita.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po indyjskuKurczak po indyjsku

Kurczak to bardzo uniwersalny produkt, który umożliwia szybkie przygotowanie codziennego posiłku lub zrobienie popisowej, świątecznej potrawy. Mimo to każdy przepis może kiedyś się znudzić. Potrzebujecie inspiracji na smaczne i zaskakujące danie z drobiem takie jak kurczak po indyjsku? Rozpocznijcie smakowitą podróż do Indii!

Dla kogo?

Przepis na kurczaka idealny dla kucharzy, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w przyrządzaniu nieco bardziej egzotycznych potraw niż tradycyjne pierogi ruskie czy kluski śląskie. Po skosztowaniu kurczaka po indyjsku szybko nabierzecie odwagi do testowania kolejnych receptur.

Na jaką okazję?

Pachnący przyprawami orientalny kurczak okaże się daniem idealnym dla rozjaśnienia pochmurnych i ponurych dni. Porcja słońca na talerzu!

Czy wiesz, że?

Kurczaka wyjmijcie z lodówki godzinę przed włożeniem go do naczynia żaroodpornego. Dzięki tej prostej czynności będzie piekł się równomiernie.

Dla urozmaicenia:

Gotowego kurczaka po indyjsku posypcie świeżymi listkami kolendry.