
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
150 mililitrów
50 mililitrów
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój na cztery części. Kalafiora pokrój w różyczki.

Krok 2
W misce połącz Fix Knorr, wodę oraz śmietanę.

Krok 3
W naczynie żaroodporne wyłóż kurczaka i warzywa. Całość zalej sosem.

Krok 4
Piecz w piekarniku pod przykryciem 40 min w 180 st. C. Następnie odkryj i piecz jeszcze dodatkowo 10 min.


Dobra rada:
Podawaj z ryżem lub chlebkiem pita.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po indyjsku
Kurczak to bardzo uniwersalny produkt, który umożliwia szybkie przygotowanie codziennego posiłku lub zrobienie popisowej, świątecznej potrawy. Mimo to każdy przepis może kiedyś się znudzić. Potrzebujecie inspiracji na smaczne i zaskakujące danie z drobiem takie jak kurczak po indyjsku? Rozpocznijcie smakowitą podróż do Indii!
Dla kogo?
Przepis na kurczaka idealny dla kucharzy, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w przyrządzaniu nieco bardziej egzotycznych potraw niż tradycyjne pierogi ruskie czy kluski śląskie. Po skosztowaniu kurczaka po indyjsku szybko nabierzecie odwagi do testowania kolejnych receptur.
Na jaką okazję?
Pachnący przyprawami orientalny kurczak okaże się daniem idealnym dla rozjaśnienia pochmurnych i ponurych dni. Porcja słońca na talerzu!
Czy wiesz, że?
Kurczaka wyjmijcie z lodówki godzinę przed włożeniem go do naczynia żaroodpornego. Dzięki tej prostej czynności będzie piekł się równomiernie.
Dla urozmaicenia:
Gotowego kurczaka po indyjsku posypcie świeżymi listkami kolendry.