Indyjskie curry z kalafiorem i tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 łyżki

500 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, kalafiora w różyczki, a tofu w trójkąty.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 1

Krok 2

W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min, a następnie odcedź.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 2

Krok 3

W głębokim garnku, na oleju, podsmaż cebulę, następnie dodaj napój sojowy i Fix Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 3

Krok 4

Gdy sos zgęstnieje dodaj kalafior oraz tofu. Całość gotuj 5 min.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 4

Krok 5

Gotowe danie przełóż do misek - udekoruj orzeszkami i liśćmi kolendry.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • nick

    nick , 22.11.2021

    W rondlu zagotuj wódę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min, a następnie odcedź. - czy można użyć zwykłej wody?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjskie curry z kalafiorem i tofuIndyjskie curry z kalafiorem i tofu

Cebulę pokrój w piórka, kalafiora w różyczki, a tofu w trójkąty.