Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

20

heart
693 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

295 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

30 gramów

25 gramów

25 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotowuję sos sałatkowy Knorr, jak zalecił producent.

Krok 2

Po odsączeniu makaronu dodaję rukolę, roszponkę, suszone pomidory oraz pokrojone pomidorki koktajlowe i mozzarellę.

Krok 3

Przed podaniem polewam sałatkę sosem Knorr oraz posypuję prażonym słonecznikiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka z makaronem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej