Suflet jajeczny z chilli i wanilią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry suflet z papryczką chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

120 gramów

50 gramów

20 gramów

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietankę zagotuj razem z chili i wanilią, zestaw z ognia. Wanilię wyjmij.

Krok 2

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.

Krok 3

Żółtka utrzyj razem z cukrem i ustaw miskę nad garnkiem z gotującą się wodą. Dodaj śmietankę i ubijaj na parze, nie dopuszczając masy do wrzenia. Gdy zgęstnieje, odstaw, wystudź.

Krok 4

Białka ubij razem z mąką ziemniaczaną na sztywną pianę i delikatnie połącz z resztą masy.

Krok 5

Foremki do zapiekania nasmaruj masłem i oprósz delikatnie cukrem. Przelej mus i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety jagnięce
czas przygotowania
200 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej