Zapiekanka z ziemniakami, serem i tuńczykiem
łatwe
340 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
500 gramów
2 sztuki
450 mililitrów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, następnie lekko opłucz i pokrój w jak najcieńsze plasterki.
Krok 2
Pomidory przekrój na ćwiartki, następnie pozbądź się pestek. Sam miąższ pokrój w kostkę.
Krok 3
Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr.
Krok 4
Dodaj do powstałego sosu, odcedzonego tuńczyka, pomidory oraz ziemniaki. Wszystko delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Przelej składniki do naczynia żaroodpornego. Możesz delikatnie ułożyć na wierzchu plasterki ziemniaków.
Krok 6
Całość zasyp startym serem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 °C przez 30-40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z ziemniakami, serem i tuńczykiem
Zapiekanka ziemniaczana z tuńczykiem i serem żółtym to przykład tego, jak ulubiony dodatek naszej rodzimej kuchni może nabrać zupełnie nowego charakteru. To oryginalne, choć proste danie na bazie ziemniaków jest doskonałą propozycją na smaczny obiad lub kolację. Połączenie rozpływających się w ustach pomidorów, ostrego sera cheddar i wyrazistego tuńczyka to wprost idealne dopełnienie popularnych u nas ziemniaków. Możesz do nich dodać także inne warzywa, które lubisz jadać na ciepło. Oprócz pomidorów świetnie pasują też papryka, cukinia, bakłażan lub szpinak. Zapiekanka ziemniaczana dobrze komponuje się z rozmaitymi sosami, np. koperkowym, tysiąca wysp, pomidorowym, majonezowym czy z ketchupem. Odgrzewana w piekarniku lub mikrofalówce smakuje równie dobrze, co świeża. Nie zapomnij o swoich ulubionych ziołach, które nadadzą całości pożądanego aromatu. Tak pachnące, gorące danie będzie smakować niesamowicie. Zatem do dzieła – poznaj ziemniaki w niestandardowej odsłonie i rozsmakuj się w zapiekankach!