
Składniki
300 gramów
0.5 sztuki
200 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj polędwicę wołową i oczyść z błon. Zamarynuj, obsypując obficie Przyprawą do mięs Knorr. Odstaw na 60 minut.

Krok 2
Rozgrzej tłuszcz na patelni. Dodaj mięso i podsmaż na patelni ze wszystkich stron. Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez około 10 minut. Mięso powinno być różowe w środku (jeśli lubisz bardziej wypieczone, piecz je dłużej).

Krok 3
Przygotuj sałatkę, wymieszaj Sos sałatkowy włoski Knorr z niewielką ilością wody i oliwy.

Krok 4
Rozdrobnij sałatę masłową i ułóż w misce. Pokrój pomidorki. Dodaj do sałaty pomidorki, cebulki i kulki sera.

Krok 5
Grejpfruta obierz, wytnij środkowe części i dodaj do całości.

Krok 6
Przełóż mięso po upieczeniu na ręcznik papierowy i odstaw na 5 minut. Następnie pokrój w grube plastry i dołóż do sałatki. Polej wszystko sosem sałatkowym. Podawaj natychmiast, najlepiej z pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wołowiną
Chcesz przygotować pyszne danie, które będzie odpowiednie do podania zarówno na obiad, jak i kolację? Proponowany przepis to dobre rozwiązanie. Sałatka z wołowiną łączy w sobie wyrazisty smak mięsa z aromatem grejpfruta. Przygotujesz ją w kilkadziesiąt minut – wystarczy zastosować się do kilku prostych kroków. Jeśli chcesz, sałatkę można dowolnie urozmaicać, dodając więcej ulubionych warzyw i przypraw. Zacznij od skompletowania wszystkich składników, a następnie przygotuj mięso. Zamarynuj je: wlej trochę oliwy, pikantną paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę do mięs. Odstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut – pamiętaj, że im dłużej mięso pozostanie w marynacie, tym bardziej będzie wyraziste. Podsmaż wołowinę na patelni z każdej strony, a następnie włóż do piekarnika na kilka minut. Teraz wystarczy pokroić sałatę, dodać pomidorki koktajlowe, kulki mozzarelli oraz cząstki grejpfruta. Po wyjęciu z piekarnika, mięso pokrój w plastry i ułóż na pozostałych składnikach. Tak przygotowaną sałatkę serwuj z chrupkim pełnoziarnistym pieczywem. Zainspiruj się naszym przepisem.