Sałatka z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0.5 sztuki

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj polędwicę wołową i oczyść z błon. Zamarynuj, obsypując obficie Przyprawą do mięs Knorr. Odstaw na 60 minut.

Sałatka z wołowiną  - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej tłuszcz na patelni. Dodaj mięso i podsmaż na patelni ze wszystkich stron. Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez około 10 minut. Mięso powinno być różowe w środku (jeśli lubisz bardziej wypieczone, piecz je dłużej).

Sałatka z wołowiną  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sałatkę, wymieszaj Sos sałatkowy włoski Knorr z niewielką ilością wody i oliwy.

Sałatka z wołowiną  - Krok 3

Krok 4

Rozdrobnij sałatę masłową i ułóż w misce. Pokrój pomidorki. Dodaj do sałaty pomidorki, cebulki i kulki sera.

Sałatka z wołowiną  - Krok 4

Krok 5

Grejpfruta obierz, wytnij środkowe części i dodaj do całości.

Sałatka z wołowiną  - Krok 5

Krok 6

Przełóż mięso po upieczeniu na ręcznik papierowy i odstaw na 5 minut. Następnie pokrój w grube plastry i dołóż do sałatki. Polej wszystko sosem sałatkowym. Podawaj natychmiast, najlepiej z pieczywem.

Sałatka z wołowiną  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wołowiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z wołowiną Sałatka z wołowiną

Chcesz przygotować pyszne danie, które będzie odpowiednie do podania zarówno na obiad, jak i kolację? Proponowany przepis to dobre rozwiązanie. Sałatka z wołowiną łączy w sobie wyrazisty smak mięsa z aromatem grejpfruta. Przygotujesz ją w kilkadziesiąt minut – wystarczy zastosować się do kilku prostych kroków. Jeśli chcesz, sałatkę można dowolnie urozmaicać, dodając więcej ulubionych warzyw i przypraw. Zacznij od skompletowania wszystkich składników, a następnie przygotuj mięso. Zamarynuj je: wlej trochę oliwy, pikantną paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę do mięs. Odstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut – pamiętaj, że im dłużej mięso pozostanie w marynacie, tym bardziej będzie wyraziste. Podsmaż wołowinę na patelni z każdej strony, a następnie włóż do piekarnika na kilka minut. Teraz wystarczy pokroić sałatę, dodać pomidorki koktajlowe, kulki mozzarelli oraz cząstki grejpfruta. Po wyjęciu z piekarnika, mięso pokrój w plastry i ułóż na pozostałych składnikach. Tak przygotowaną sałatkę serwuj z chrupkim pełnoziarnistym pieczywem. Zainspiruj się naszym przepisem.