Sałatka z czerwonej kapusty na zimę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwonej kapusty na zimę

Autor: Marzena3268 Marzena3268

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 szklanki

3 łyżeczki

1 szklanka

1 szklanka

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w piórka, jabłka obieramy i trzemy na grubych oczkach całość mieszamy i zasypujemy solą zostawiamy na 1/2 godziny.

Krok 2

Zalewa: Ocet wodę cukier i przyprawy gotujemy. Do gorącej zalewy dodajemy kapustę, jabłka i cebulę i mieszając od czasu do czasu gotujemy 1/2 godziny. Gorące przekładamy do słoików i pasteryzujemy 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwonej kapusty na zimę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej