Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

170 osób wydrukowało

Pobierz pdf

230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

2 sztuki

60 dekagramów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę czyścimy, płuczemy i cienko szatkujemy. Następnie wkładamy do rondla, wlewamy pół szklanki wody, dodajemy kostkę Knorr i gotujemy na pół miękko.

Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - Krok 1

Krok 2

Kapustę odparowujemy z wody, studzimy, dodajemy cukier, olej, sok z cytryny, koncentrat pomidorowy i starte na tarce jabłka.

Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - Krok 2

Krok 3

Cebule drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki dobrze mieszamy, wkładamy do salaterki i posypujemy zieleniną do dekoracji.

Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kapusty włoskiej po hiszpańskuSałatka z kapusty włoskiej po hiszpańsku

Kapustę czyścimy, płuczemy i cienko szatkujemy. Następnie wkładamy do rondla, wlewamy pół szklanki wody, dodajemy kostkę Knorr i gotujemy na pół miękko.