
Składniki
1.5 kilograma
150 mililitrów
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawałki mięsa posyp solą i pieprzem, następnie oprósz mąką i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
Krok 2
Cebulę, marchew oraz seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomidory pokrój w drobne kawałki. Czosnek rozgnieć.
Krok 3
Do woreczka załączonego do opakowania Knorr wsyp warzywa i pomidory. Dodaj obsmażone części ogona i przyprawy.
Krok 4
Na koniec wlej bulion i zepnij woreczek spinką. Ułóż w naczyniu i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Podawaj z ziemniaczanym puree i sezonowymi warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej