Spaghetti z mielonym mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z mielonym mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
1294 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

133 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

20 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i podsmaż je bez tłuszczu.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 1

Krok 2

Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę, po czym dodaj do mięsa. Następnie mięso zalej Sosem do pieczeni ciemnym Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu i duś około 5 minut.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 2

Krok 3

Ugotuj spaghetti al dente i podawaj z gotowym sosem mięsnym.

Spaghetti z mielonym mięsem - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Amanda Kwiatek

    Amanda Kwiatek , 24.05.2021

    No szczerze powie że mogło pyć lepsze ale ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marek  kkkkkkkkk

    marek kkkkkkkkk , 03.05.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z mielonym mięsemSpaghetti z mielonym mięsem

Nie zawsze spaghetti musi by serwowane z pomidorami. W ¬wersji z mięsem mielonym i sosem pieczeniowym również smakuje wyśmienicie. Najpopularniejsze spaghetti to takie z sosem bolońskim, pełnym pomidorów, czosnku i ziół. Ale poszukując nowych smaków można je przyrządzić także w inny sposób . Spaghetti z mielonym mięsem w ciemnym sosie zrobisz łatwo i szybko nawet jeśli niezbyt często masz do czynienia z gotowaniem. Mięso mielone wystarczy podsmażyć na patelni bez tłuszczu, doprawiając ziołami wedle własnego uznania. Czosnek doda wspaniałego aromatu i nada intensywnego smaku, a połączenie mięsa z sosem do pieczeni zupełnie zmieni oblicze tej potrawy. Pamiętaj tylko, żeby makaron ugotować al dente zgodnie z włoską tradycją. Właśnie w lekko twardych nitkach tkwi sekret najlepszego spaghetti. Na kolację we dwoje serwuj z lampką ulubionego wina lub kuflem pszenicznego piwa.