Makaron łososiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron łososiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
436 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

150 mililitrów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój łososia w cienkie paski i przesmaż go krótko na oliwie z oliwek.

Makaron łososiowy - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej 3 łyżkami białego wytrawnego wina oraz śmietanką.

Makaron łososiowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw sos rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Makaron łososiowy - Krok 3

Krok 4

Gdy sos zgęstnieje, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Połącz go z makaronem. Przed podaniem posyp tartym parmezanem.

Makaron łososiowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej