Wiosenny makaron z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny makaron z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
302 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

344 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

200 gramów

200 gramów

100 gramów

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na sposób al dente, według zaleceń producenta.

Krok 2

Posiekaj drobno czosnek szparagi obierz, odetnij ich zdrewniałe części, przetnij po długości na pół . Szparagi gotuj 4-5 minut w lekko osolonej wodzie. A następnie schłodź w zimnej wodzie, pokrój w 3 cm kawałki. Szpinak umyj, osusz, oderwij końcówki łodygi listków.

Krok 3

Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmaż czosnek. Gdy zacznie delikatnie zmieniać kolor, dodaj pomidory z puszki, Knorr Naturalnie Smaczne i dokładnie pomieszaj całość. Do sosu pomidorowego dodaj szparagi, szpinak i zielony groszek. Wszystko razem gotuj chwilę, dodaj makaron, dokładnie wymieszaj go z sosem.

Krok 4

Makaron rozłóż na talerze, posyp pokruszonym serem feta po wierzchu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do makaronu możesz dodać garść świeżo posiekanej bazylii, tymianku czy oregano.

Upewnij się, że ser, którego używasz, nie zawiera podpuszczki naturalnej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenny makaron z warzywamiWiosenny makaron z warzywami

Makaron fettuccine łączy się z wieloma różnorodnymi dodatkami i można przygotować z niego wiele smacznych potraw, także tych wegetariańskich. Doskonale smakuje np. wymieszany ze szparagami, szpinakiem, zielonym groszkiem i soczystymi pomidorami. Do takiej warzywnej kompozycji koniecznie dodaj świeże zioła – najlepiej tymianek, bazylię i oregano. Aby urozmaicić to danie, możesz posypać je dodatkowo pokruszonymi w moździerzu orzechami włoskimi. Wiosenny makaron z warzywami to propozycja na prosty w przygotowaniu bezmięsny obiad lub szybką kolację. Udekoruj potrawę świeżymi liśćmi bazylii i posiekaną natką pietruszki lub podawaj z grillowaną bagietką czosnkową, ciepłą focaccią z przyprawami lub wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego (mogą być z dodatkiem oliwek, kminku czy sosu pomidorowego). Prześledź nasz przepis krok po kroku i zobacz, czego potrzebujesz do przygotowania tego pełnego smaków oraz aromatów prostego wegetariańskiego dania! Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.