Makaron po chińsku wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po chińsku wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

450 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroję w kostkę. Makaron gotuję aldente i odcedzam.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju przesmażam cebulę pokrojoną, dodaję przyprawę orientalną Knorr, czosnek.

Krok 3

Na patelnię wsypuję mieszankę warzywną i przesmażam około pięć minut. Warzywa mają być aldente. Dodaję tofu, płatki chili, makaron. Mieszam i przesmażam jeszcze chwilę na patelni.

Krok 4

Jeżeli jest potrzeba doprawiam jeszcze solą. Makaron podaję z pistacjami posiekanymi i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po chińsku wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej