Makaron z tuńczykiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

5

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.

Krok 2

Następnie dodaj odsączonego tuńczyka i chwilę przesmaż.

Krok 3

Kolejno dodaj śmietanę, kukurydzę oraz chilli.

Krok 4

Sos zagotuj i dopraw przyprawą Knorr.

Krok 5

Teraz dodaj odcedzony makaron, posiekane zioła oraz masło. Chwilę zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj.

Mateusz Rosadziński

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej