
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
250 gramów
250 mililitrów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy i smażymy na oleju. Następnie dodajemy pokrojonego brokuła i smażymy jeszcze kilka minut.
Krok 2
Do mięsa wkruszamy kosteczki czosnkowe, wlewamy kremówkę wymieszaną z mascarpone i gotujemy kilka minut. Na koniec dodajemy rozmieszaną z kilkoma łyżkami mąkę i gotujemy do chwili az sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.
Krok 3
Sos podajemy z ugotowanym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej