
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
400 gramów
300 gramów
60 mililitrów
200 mililitrów
0.5 pęczka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Po chwili dodaj pokrojone w plastry pieczarki i szynkę. Całość smaż, aż składniki lekko się zrumienią.

Krok 2
Makaron ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu. Następnie odcedź go i dodaj na patelnię.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i śmietanką.

Krok 4
Wlej do makaronu sos. Całość gotuj jeszcze kilka minut. Danie podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farfalle z pieczarkami i szynką
Makaron w kształcie ozdobnych kokardek, szynka oraz pieczarki – te składniki wystarczą do przygotowania szybkiego i smacznego dania. Farfalle ugotuj na półtwardo — zbyt miękkie rozpadną się na patelni. Cebulę pokrój w kostkę i podsmażaj na oleju do momentu, w którym zmięknie i nabierze złocistego koloru. Kawałki wędliny potnij w drobne paski i dodaj na patelnię. Jeśli chcesz przygotować potrawę o wyrazistym smaku, użyj szynki długodojrzewającej, np. parmeńskiej. Na patelnię wrzuć również pieczarki pokrojone w plastry. Gdy wszystkie składniki się zarumienią, dodaj do nich ugotowany wcześniej makaron. Mieszankę wymieszaj z wodą i śmietaną – użyj słodkiej, która nada potrawie łagodności i zapewni odpowiednią konsystencję. Smażące się na patelni składniki zalej powstałym sosem i gotuj przez chwilę. Gotowe danie posyp drobno posiekanymi świeżymi ziołami. Pietruszka, tymianek czy bazylia – na co się zdecydujesz? Farfalle z pieczarkami i szynką podawaj na obiad lub wczesną kolację. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.