Makaron w kremowym sosie z dynią i skwarkami z suszonych pomidorów
łatwe
43 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
10 sztuk
3 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
1 łyżka
2 łyżki
1 garść
2 łyżki
2 szczypty
0.25 opakowania
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój na mniejsze części i włóż do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 30 minut. Jak tylko dynia będzie miękka pokrój ją w kostkę.
Krok 2
Na maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidor,y syrop klonowy i wszystkie przyprawy grubo mielone. Podsmażaj ok. 3 minuty.
Krok 3
Ugotuj makaron według instrukcji. Następnie odcedź go i dodaj do niego pesto, pieprz ziołowy i mascarpone.
Krok 4
Posiekaj orzechy oraz pokrój ser w kostkę. Makaron wyłóż na talerze, połóż na niego dynię i posyp skwarkami z suszonych pomidorów. Do tego dodaj kilka kostek fety i posiekane orzechy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej