
Składniki
200 gramów
2 łyżki
500 gramów
1 sztuka
300 mililitrów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój, obierz i pokrój w kawałki. Piecz około 30 minut w temperaturze 190 stopni, a następnie zmiksuj ją.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.
Krok 3
Na dużej patelni rozgrzej olej. Podsmaż czosnek z przyprawami. Następnie dodaj zmiksowana dynię, śmietankę, kostkę bulionu warzywnego Knorr i gotuj 4-5 minut na małym ogniu.
Krok 4
Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem, posyp pestkami dyni.
Krok 5
W wersji z kurczakiem – podsmaż czosnek z kurczakiem, aż stanie się złocisty i wtedy dodaj resztę składników.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej