Polędwiczki w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w sosie pieczarkowym

z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

1 szczypta

3 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni przesmaż mięso, dodaj cebulę oraz pieczarki pokrojone w plastry. Smaż chwilę razem. Wlej 200 ml wody, dodaj Sos pieczarkowy z cebulką, który wydobędzie smak sosu. Całość zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień. Dodaj marchewkę pokrojoną w plastry i dopraw pieprzem. Całość gotuj 2-3 minuty.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Gotową potrawkę podawaj z makaronem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli masz pod ręką świeże zioła, np. rozmaryn – pokrój drobno igiełki i dodaj do sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki w sosie pieczarkowymPolędwiczki w sosie pieczarkowym

Mięso oczyść z błon i pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka.