Srebrna zupa chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Srebrna zupa chińska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
431 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

382 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

730 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

500 gramów

2 sztuki

50 gramów

20 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcję rosołową, cebule, selera, pora, imbir, anyż i ostrą paprykę zalej 1,5 litrem zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Usuń powstałą pianę.

Srebrna zupa chińska  - Krok 1

Krok 2

Dodaj 2 kostki Rosołu szlachetnego drobiowo- wołowego Knorr. Gotuj około 60 minut - do momentu, w którym rosół nabierze odpowiedniego smaku.

Srebrna zupa chińska  - Krok 2

Krok 3

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, grzyby shitake namocz w lekko osolonym wrzątku. Następnie w osobnym garnku podsmaż pierś z kurczaka, krewetki i namoczone grzyby shitake. Całość zalej rosołem i dopraw do smaku sosem sojowym.

Srebrna zupa chińska  - Krok 3

Krok 4

Do oddzielnej miski wbij jajka. Zmiksuj je, wlej do gotującej się zupy i zamieszaj. Zupę podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem ryżowym, doprawiając do smaku szczypiorkiem i natką kolendry.

Srebrna zupa chińska  - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Wiolka Kruk

    Wiolka Kruk , 10.02.2018

    Zupa rewelacja rozgrzewa i smakuje cudownie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Prat-Carrabin

    Roman Prat-Carrabin , 12.09.2015

    bardzo mi smakowała

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Srebrna zupa chińska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Srebrna zupa chińska Srebrna zupa chińska

Porcję rosołową, cebule, selera, pora, imbir, anyż i ostrą paprykę zalej 1,5 litrem zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Usuń powstałą pianę.