
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
50 gramów
1 szczypta
5 sztuk
2 łyżki
6 sztuk
400 gramów
1 sztuka
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Krok 2
Szynkę podsmaż na maśle, odsącz z tłuszczu.
Krok 3
Na tłuszcz pozostały na patelni wsyp tartą bułkę i podsmaż.
Krok 4
Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 5
Liście oregano oraz papryczkę chili posiekaj.
Krok 6
Makaron wymieszaj z szynką, czosnkiem, bułką tartą, oregano i chili. Oprósz pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej