Pad Thai - makaron smażony po tajsku
średnie
693 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
50 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
75 gramów
50 gramów
1 garść
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek producenta i odstaw na bok.
Krok 2
Chilli oraz czosnek drobno posiekaj. Dymkę pokrój w plasterki, a marchewkę i paprykę w cienkie paseczki.
Krok 3
Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Oddzielnie z fasolką ugotuj do miękkości i następnie przepłucz zimną wodą.
Krok 4
Na dużej patelni WOK lub zwykłej smaż czosnek, chilli i cebulkę ciągle mieszając. Dodaj brokuły, marchew, makaron i fasolę.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody dodaj pastę z tamaryndowca, miód i sos sojowy.
Krok 6
Wlej przygotowany sos do makaronu, całość dokładnie wymieszaj, zagotuj i natychmiast podawaj z natką kolendry i kiełkami na wierzchu. Posyp również pokruszonymi orzechami ziemnymi.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pad Thai - makaron smażony po tajsku
Tajlandia to jedna z częściej wybieranych celów turystycznych podróży. Miejsce, które kojarzy się z egzotyką, gamą kolorów i pyszną kuchnią. Dania tajskie to połączenie nieoczywistych smaków, różnorodnych produktów i struktur. Mleczko kokosowe, trawa cytrynowa, chili, sos sojowy… chcesz poznać smaki Tajlandii? Zainspiruj się przepisem na pad thai, czyli makaron smażony po tajsku, i przekonaj się sam, z czym to się je!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów kuchni azjatyckiej. Kto powiedział, że pad thai, makaron smażony po tajsku, to danie, które możesz zamówić tylko w restauracji? Przygotuj je w swoim domu w równie dobrym stylu!
Na jaką okazję?
Jeśli spodziewasz się gości i szukasz pomysłu na ciekawą, zaskakującą kolację, sięgnij po przepis na pad thai.
Czy wiesz, że?
Pad thai to prawdopodobnie z jedna bardziej znanych tajskich potraw. Danie zazwyczaj serwowane jest na ulicznych straganach czy barach. Bez wątpienia jest to posiłek, który łączy w sobie wszystkie smaki Tajlandii. Musisz go spróbować!
Dla urozmaicenia:
Jeśli uwielbiasz typowo azjatyckie produkty, do przepisu na makaron po tajsku możesz również dodać fasolę mung.