Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym

Autor: Justysia

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

200 gramów

3 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokruszony makaron z zupek chińskich zalać wrzątkiem i odstawić na 5 min, aż napęcznieje.

Krok 2

Parówki przekroić wzdłuż na pół i następnie w plasterki, podsmażyć chwilkę na patelni z niewielką ilością oleju.

Krok 3

Do garnka wlać 1-2 szklanki wody, zagotować, wrzucić kostkę rosołową, następnie serki topione, mozzarellę i posiekany szczypiorek, doprawić solą i pieprzem. Całość gotować do czasu rozpuszczenia się serków.

Krok 4

Makaron odcedzić i przerzucić na patelnię z parówkami, zalać sosem . Bon appétit! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z zupek chińskich z parówkami i sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej