
Składniki
3 sztuki
500 gramów
2 opakowania
500 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wrzuć na patelnię mięso mielone i rozdrobnij na drobne kawałeczki. Podsmażaj aż mięso zmieni kolor na lekko brązowy.
Krok 2
Następnie dodaj cebulę i paprykę, zmniejsz gaz na najsłabszy i odczekaj ok. 20 min, aż papryka i cebula zmiękną
Krok 3
Potem zalej wodą w takiej ilości, by zakryć zawartość patelni i odczekaj ok. 30 min
Krok 4
Następnie dodaj tyle koncentratu, by sos stał się gęsty i dodaj do tego sprasowany czosnek.
Krok 5
Następnie przypraw do smaku majerankiem, oregano, pieprzem i solą.
Krok 6
Ugotuj makaron i podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej