Spaghetti z sosem pomidorowym i indykiem
średnie
6 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
750 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Krótko przesmaż na niej rozgnieciony czosnek i drobno posiekaną cebulę.
Krok 2
Dodaj mięso i smaż je przez 10 minut dokładnie mieszając.
Krok 3
Dodaj sos pomidorowy wraz z sosem tabasco.
Krok 4
Kostkę rosołową Knorr rozpuść w 150 mililitrach wrzątku i dodaj na patelnie. Duś sos na wolnym ogniu przez 30-45 minut.
Krok 5
Ugotuj spaghetti al dente. Dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Przed podaniem posyp makaron startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej