Spaghetti z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

50 gramów

0.5 pęczka

20 mililitrów

50 mililitrów

350 gramów

1 opakowanie

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, dodaj posiekaną natkę i zalej winem - płyn odparuj.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody oraz śmietaną, wlej do przesmażonej cebuli z natką i gotuj 10 minut. Makaron wymieszaj z sosem. Podawaj posypany po wierzchu skruszonym serem blue.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej